De enige in Drenthe

Wij zijn de enige in Drenthe waar u kennis kunt maken met het exclusieve Livar-vlees.

Het Livar kloostervarken-varkensvlees met smaak en emotie!

Er  is weer varkensvlees dat smaak heeft. Dat vlees komt van de Livar  varkens. De oorsprong van deze bontgekleurde varkens ligt op de abdij  Lilbosch in Echt. Daar kunnen de Livar varkens naar hartenlust in de  kloostertuinen wroeten en rollen in de modder. Op de abdij worden de  varkens met liefde verzorgd door de monniken. De maaltijd van de  bijzondere varkens bestaat uit vers geteelde Limburgse granen. En dat  proef je!

Eén van de unieke kenmerken die het Livarvlees  onderscheidt van ander vlees is de bijzondere leefwijze van het Livar  varken. Deze Limburgse varkens hebben het voorrecht om rond te mogen  scharrelen in de frisse buitenlucht op een scharrelboerderij.

Het  Livarvlees is doorregen met vet. Vet is de smaakdrager van vlees en  geeft het Livarvlees een aangename en natuurlijke smaak. Bovendien kent  het bij de bereiding nauwelijks gewichtsverlies waardoor het vlees heel  mals en sappig blijft. De Livar varkens doen zeer zeker niet onder voor  de beste scharrelvarkens uit Spanje of Italie. Livarvlees is authentiek,  ambachtelijk en eerlijk!